El web del Museu, ara responsive

  15/02/2016
CMS:  Drupal
Dissenyat per:  Txeni Gil

L'any 2013 al Museum Next, a la conferència europea sobre tecnologia, innovació i museus, ja es parlava de la necessitat d'adaptar els webs als dispositius mòbils:

"A mesura que creix la consulta de continguts culturals a través de múltiples pantalles (al voltant del 25% dels joves europeus entre 18 i 24 anys ja tenen un Ipad o tauleta a casa), augmenta la necessitat d’incorporar el Responsive design, una tècnica de disseny i desenvolupament web que permet adaptar l’entorn web a l’usuari: ordinador, mòbil o tauleta. En el taller pràctic Go Tablet, impartit per Matthijs der Meulen (Q42) i Ebelien Pondaag, Paul Stork i Anna Offermans (Fabrique), es van donar alguns consells útils a tenir en compte a l’hora de pensar o encarregar un disseny d’aplicació per a tauleta:

  • El teu dit no és un ratolí: fes servir enllaços i botons prou grans per facilitar la navegació. No amaguis informació cabdal.
  • L’usuari espera interacció tàctil. Aplica-la bé.
  • Centra’t en el contingut (utilitza text i imatges per facilitar la navegació).
  • Un dispositiu mòbil pot ser utilitzat en molts llocs. Pensa-ho quan dissenyis l’aplicació (la gent podrà estar fent servir l’app a la platja, amb sol, estirat al sofà…).
  • Simplifica: tria només el contingut que és important. Capta l’atenció de l’usuari amb la informació que realment és important i útil."

Font: Calvo, Lucia. Farràs, Maria. "#museumnext 2013: La crisi (dels museus) com a oportunitat" [Missatge en un blog].  Disponible a: <http://blogs.cccb.org/lab/article_museumnext-2013-la-crisi-dels-museus-c...

Des de la direcció del Museu d'Arenys amb el suport de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, han tornat a confiar en nosaltres per dur a terme aquest projecte.

Estem molt contents del resultat i us animem a triar i remenar per un web amb un contingut excepcional .